Ingrijirea piercingului

12 oct. 2008

Dupa ce ti-ai facut un piercing trebuie sa fii mult mai atent la ingrijirea corporala. Vei primi cateva sfaturi de la cel care ti-l va face, dar ia in considerare si alte cateva detalii. Ai indurat cateva momente de durere din dorinta de a fi special. Tine minte insa: persoanele care si-au facut piercing trebuie sa acorde o mai mare atentie unei ingrijiri adecvate zonei respective.

Cateva reguli

Daca ti-ai facut piercingul pe limba, nu uita sa te speli in zona respectiva dupa fiecare masa sau dupa ce ai baut ceva - in afara de apa. 
Spala-te pe maini inainte de a atinge zona in care ti-ai facut un piercing. Oricum, incearca sa nu pui mana in acest loc decat atunci cand te speli. Cel mai bine este sa faci dus si nu baie in cada. Imbraca-te cu haine din materiale naturale, nu sintetice. Evita sa folosesti sapun, solutii astringente sau tonice si creme hidratante in zona in care ai piercingul. 

Ai grija atunci cand te stergi cu prosopul ca acesta sa nu ramana agatat si sa tragi de cercel. Acest lucru se intampla destul de des in cazul piercingurilor in buric si a celor in sprancene. Daca observi urme de sange, tamponeaza zona cu o compresa. Aplica apoi un unguent antibacterial ca sa eviti o eventuala infectie.

Vindecare in timp

Pentru ca rana sa se vindece mai repede este recomandat sa nu atingi zona cu piercingul. Trebuie sa stii ca durata de vindecare variaza intre cateva saptamani si un an, asa ca va trebui sa astepti intre sase si zece luni daca vrei sa-ti schimbi bijuteria. In aceasta perioada este recomandat sa iei niste multivitamine, care sa includa zinc si vitamina C. Acestea vor ajuta corpul sa lupte cu o eventuala infectie si vindecarea va fi rapida.

Consulta un medic daca te ustura pielea din zona cu piercingul sau daca ti se pare ca este rosie de prea mult timp. Nu iti scoate singura piercingul daca ti se pare ca zona respectiva s-a infectat. Orice infectie este serioasa. Trateaz-o ca atare! Daca ti se pare ca ceva este in neregula nu ezita sa consulti un medic.

Ingrijire. De ce ai nevoie?

Unguente antibacteriene

Dischete si servetele pentru curatare

Mutivitamine

Apa de gura

Uleiuri si saruri de mare

Prosop curat

P.S. In poza de sus sunt eu ;)

4 Comentează! Click!:

  1. Denisa spunea...:

    pai... da, piercingul meu e rosu de ceva mai mult timp. a, da, si doare. da' clar nu-i fac vizita lu' nenea medicu', si cred ca nici tu nu i-ai face in locu' meu. da' ce pot sa zic, cu mana mea mi-am facut-o... :)
    uite, sa fim seriosi, e adevarat ca e bine sa ai in vedere toate treburile astea pe care le-ai scris tu, da' mai nou nu-i pasa nimanui, sa fie bobitza in ureche, cercelu', nasturashu', floricica, ce-o fi. ca deh, strangi din dinti, da' esti kewl...

  1. Robert spunea...:

    Nu prea am inteles ce ai zis dar nah... bun venit in blogosfera :P :)

  1. KillaBoY spunea...:

    O singura intrebare: piercing-ul te face sa fii special? :)

  1. Vasi spunea...:

    nu, in nici un caz special, doar daca te crezi cumva special. Piercing-ul e un accesoriu pur si simplu pentru mine, cand am chef il pun cand nu il scot, depinde de tinuta. In mare parte piercing-ul ar trebui sa te reprezinte pe tine, in sensul ca ti-l faci unde crezi ca iti place si cum iti place nu ti-l faci "acolo" pentru ca e la moda.

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.