Greva generala

4 mai 2009
Sindicaliştii din Federaţia Educaţie Naţionale vor intra marţi în grevă generală, a anunţat astăzi secretarul general al organizaţiei Constantin Ciosu, după ce a ieşit de la negocierile cu reprezentanţii Ministerului Educaţie şi al Finanţelor.

"Ministerul Educaţiei a pregătit o listă cu subiecte care se referă la probleme de ordin general, respectiv descentralizarea sistemului de învăţământ preuniversitar sau legea salarizării unice care nu pot rezolva situaţia atât de repede astfel încât să nu intrăm mâine (marţi, n.r.) în grevă",  declarat Ciosu. 

Acesta a precizat că ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, le-a spus sindicaliştilor că salariile se vor mări când se va redresa economia. "Asta nu ne asigură că ele vor fi mărite măcar de la anul", a adăugat Ciosu. Liderul FEN a făcut un apel către toţi profesorii, fie că sunt în sidicat sau nu, de a se gândi bine la ce vor face mâine. 

Şi Liviu Pop, secretarul general al FSLI, a declarat astăzi după întâlnirea cu ministrul Educaţiei că mâine va fi grevă în Educaţie.

Astăzi a fost ultima încercare a dascălilor de a-i convinge pe guvernanţi să le accepte revendicările. Sindicatele din învăţământ s-au întâlnit cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi cu cel al Finanţelor, Gheorghe Pogea. Profesorii sunt nemulţumiţi, deoarece salariile nu vor creşte, iar unii dintre ei şi-ar putea pierde locul de muncă. Asta după ce Guvernul a decis să taie peste 800 de milioane de lei din fondul de salarii al Ministerului Educaţiei.

Sindicatele din Educaţie au anunţat că vor face grevă şi în celelalte zile ale tezelor unice, respectiv 13 şi 21 mai, situaţie în care, potrivit Ministerului Educaţiei, examenul ar putea fi reprogramat în intervalul 28 mai - 4 iunie.

Confederaţia Cartel Alfa a anunţat astăzi că pe 5 iunie va face o grevă de solidaritate

Marţi, cei aproximativ 400.000 de angajaţi din învăţământ vor intra în grevă, tocmai când elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a ar fi trebuit să susţină teza cu subiect unic la limba şi literatura română.

sursa:realitatea

1 Comentează! Click!:

  1. Kenmwod spunea...:

    S-a suspendat :|

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.