Greva profesorilor a fost suspendată

6 mai 2009
Elevii vor susţine mâine teza unică la Limba şi Literatura Română, fără probleme din partea profesorilor. Liderii celor patru federaţii sindicale din învăţământ au semnat un acord în zece puncte cu Guvernul, dar avertizează că sfârşitul de an şcolar este încă departe.

Conflictul de muncă a fost încheiat, iar joi elevii vor susţine teza unică, a anunţat secretarul general al FSLI, Liviu Pop. Toate cele patru federaţii sindicale din învăţământ au semnat acordul cu Guvernul. Totuşi, dacă guvernanţii nu respectă vreuna din prevederile acordului, profesorii vor recurge la proteste.

Potrivit reprezentantului, protestul este suspendat câtă vreme Guvernul se ţine de cuvânt. Liviu Pop a anunţat că acordul semnat astăzi de FSLI şi Guvern prevede trei puncte esenţiale: buget de 6 % din PIB pentru Educaţie, legea unică a salarizării şi cea a descentralizării. "Dacă guvernul nu se ţine de cuvând în privinţa asigurărilor pe care le-a dat, vom declanşa greva", a spus secretatului general al FSLI, Liviu Pop.

2 Comentează! Click!:

  1. PromBlog spunea...:

    Pacat ca nu mai fac greva astia din 3 motive:
    1-nu imi strica inca o zi acasa:X
    2-am maine niste oreeeeeX(X(X(X(X
    3-prietena mea maine sustine teza la romana asa ca iar fi prins bine inca o zi de pregatire:D:D

  1. Vasi spunea...:

    pai nah...a avut timp si de marti pana maine:) dar nu e niciodata destul

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.