Incredibil! Primul transplant facial din Statele Unite

9 mai 2009
Femeia care a beneficiat de primul transplant de fata din Statele Unite ale Americii a aparut in fata publicului si a mass media pentru prima oara, organizand ieri o conferinta de presa.

In 2004, Connie Culp, in varsta de 46 de ani si-a pierdut nasul, mandibula si partea superioara a pometilor dupa ce a fost impuscata in cap, de aproape, cu o pusca de vanatoare de sotul ei. In mod miraculos, cu jumatate de craniu distrus, femeia a supravietuit, iar dupa o vreme, pielea i s-a vindecat. Cu toate acestea, a ramas sever desfigurata, fiind nevoita sa respire prin intermediul unui tub si sa se hraneasca printr-o deschizatura care i-a ramas in locul gurii.

In luna decembrie a anului trecut, o echipa de 11 medici de la Clinica Cleveland din Ohio, SUA, s-au angajat intr-o operatie de 22 ore prin care a incercat sa restaureze 80% din fata lui Connie, folosindu-se de fata unei femei moarte care a acceptat inainte de deces sa-i doneze pielea faciala lui Connie. Dupa operatie, doamna Culp poate sa respire si sa manance normal, insa va fi dependenta de medicatie pentru tot restul vietii – in lipsa pastilelor care inhiba anticorpii, existand pericolul permanent ca organismul lui Connie sa respinga noua piele a fetei.


1 Comentează! Click!:

  1. PromBlog spunea...:

    A avut noroc sa mai supravietuiasca dupa impuscatura:|
    Mi sa facut pielea buburuza cand am vazut pozele:|:|

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.