Amendat pentru ca a folosit DC++

29 iul. 2009
Pirat pe Internet, ales prin sondaj pentru a fi pedepsit. Justitia romana a amendat cu 3000 de euro un utilizator de DC++, care a pus la dispozitie in retea 66 de giga de muzica protejata de drepturile de autor.

Politia l-a urmarit pe respectivul utilizator timp de un an si jumatate. In luna decembrie 2007, Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR) a inaintat o plangere impotriva utilizatorului tras acum la raspundere - ales la intamplare de pe hubul hub.xboss.ro -, pe motiv ca punea la dispozitie in retea materiale protejate de Legea drepturilor de autor, noteaza Gandul.

UFPR l-a chemat in judecata pe barbatul respectiv, al carui nume nu a fost dat publicitatii, datorita faptului ca aproximativ un sfert dintre cei 210,13 GB de informatie pusa la share era muzica. Cei 66,36 GB erau reprezentati de 295 de melodii pentru care nu se platise taxa de drepturi de autor.

O parte din acestea din urma apartineau membrilor UPFR si faceau parte “atat din repertoriul muzical romanesc, cat si din cel international”, precizeaza institutia intr-un comunicat.

Pentru faptul ca a detinut si pus la dispozitia altora sute de piese de melodii protejate de dreptul de autor, utilizatorul a fost trimis in judecata, acolo unde a fost condamnat la plata unei amenzi de 2950 de euro, respectiv 10.932 de lei, pe care a achitat-o deja. Acesta s-a aparat spunand ca nu a stiut ca fapta sa este o infractiune.

Potrivit ZF.ro, UFPR l-a putut identifica pe utilizatorul respectiv dupa ce a solicitat companiei RCS&RDS sa ii comunice adresa IP a respectivului utilizator. Furnizorii de servicii internet aloca fiecarui client in parte o adresa IP unica, astfel incat pot comunica, la solicitarea autoritatilor, care dintre clientii sai a utilizat o aplicatie precum DC++ pentru a partaja ilegal pe internet piese muzicale sau alte opere protejate de dreptul de autor.

sursa: aici

Ce ziceti, va este frica sa folositi programe de genul acesta?

1 Comentează! Click!:

  1. sectinio spunea...:

    uite de asta e bine sa folosesti torrente :))

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.