Barbat "insarcinat"

3 dec. 2008

Timp de 24 de ani, viata lui George Cantea a fost normala, total lipsita de spectaculozitate. Asta pana pe 26 octombrie cand, la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Bucuresti, medicii i l-au scos, din stomac, pe fratele sau geaman.
Politist comunitar in Macin, George este acum si student al Facultatii de Geografie din cadrul Universitatii Bucuresti. Considera ca sta bine cu sanatatea, nu avea dureri si nu-l supara nimic. Rareori acuza balonari stomacale. "M-am dus totusi la Spitalul din Macin si mi-am facut, pentru prima oara o ecografie. Medicii mi-au spus ca am o tumoare, localizata retroperineal si ca poate fi cancer", ne-a declarat George. La 26 octombrie, el a fost operat de Mircea Beuran, chirurg la Spitalul de Urgenta Floreasca. "Tumoarea a avut dimensiunea de 16/8 cm si, cel mai probabil, e vorba despre o sarcina gemelara, univitelina (n.r. gemeni dintr-un singur ovul, dezvoltati in aceeasi placenta), iar unul dintre ei l-a asimilat pe celalalt.
Deseurile biologice au format acest teratom. Un ou fecundat a avut vicii de metamorfoza iar fragmente din el au fost izolate in organismul celuilalt fat. In teratom am gasit resturi biologice de cartilaj, bronhii, par, structuri de nervi dar nu si matrici, adica nu am gasit degete formate sau creier. Sa nu-si imagineze nimeni ca e vorba despre un embrion dezvoltat in organismul unui barbat. Nici pomeneala.
A fost un defect biologic. Nu se poate spune, cu certitudine, ca e vorba despre un geaman asimilat de organism.
Oricum, anual, numai in Spitalul Floreasca, sunt operati 4-5 astfel de pacienti", spune Beuran.
Oricum, curiozitatea l-a facut pe George sa nu paraseasca spitalul pana nu vede cu ochii lui tumoarea. Mai ales ca in familia lui nu s-au mai nascut gemeni.

3 Comentează! Click!:

  1. Dan Gheorghe spunea...:

    interesant blogul!!!

  1. Anonim spunea...:

    ce interesant...rar vezi si auzi asha ceva;))...

  1. Denisa spunea...:

    ce schimbata ar fi fost viata omului daca geamanul lui ar fi existat...

    sunt curioasa cum se simte un barbat la gandul ca e cvasi-gravid...

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.