A trăit 256 de ani...hă???

25 mar. 2009


Conform arhivelor mai multor publicatii de prestigiu, printre care Time Magazine si New York Times, Li Ching-Yuen, un barbat din China care a decedat in 1933, ar fi trait pana la fabuloasa varsta de 256 ani, timp in care si-a ingropat 23 de sotii si a avut 180 de urmasi.

Despre prima parte a vietii lui Li Ching-Yuen se stiu extrem de putine lucruri. Este cert ca s-a nascut in provincia Sinchuan si ca prima suta de ani si-a petrecut-o vanzand leacuri traditionale chinezesti. Intr-un interviu realizat in 1927, barbatul a sustinut ca dieta sa s-a bazat in mare parte pe orez si pe vin si ca, inainte de a implini 100 de ani a devenit protejatul nobilului Wu Pei-fu, cu scopul de a-i oferi acestuia secretul unei vieti indelungate. Ulterior, dupa decesul protectorului sau a continuat sa vanda produse de medicina tradionala. 

„Pastreaza o inima linistita, stai asezat ca o testoasa, mergi sprinten ca un porumbel si dormi ca un caine”
, a fost sfatul lui Li Ching-Yuen pentru cei care doresc sa atinga o viata indelungata.

Desi barbatul a pretins ca s-a nascut in 1736 si ca a trait 197 ani, decanul Universitatii Minkuo din 1930, Wu Ching-Chien, a sustinut ca a descoperit evidente ale faptului ca Li s-a nascut, de fapt, in 1677. De asemenea, in arhivele guvernului Chinei Imperiale exista documente care atesta faptul ca barbatul a fost felicitat oficial de catre autoritati atat pentru atingerea varstei de 150 de ani cat si pentru cea de 200 de ani. 

Este posibil insa ca o fiinta umana sa atinga o varsta atat de mare?


sursa:descopera

2 Comentează! Click!:

  1. Anonim spunea...:

    uhhh...oare?...nush dak ii asa...dar ii posibil:)

  1. incredibil, si probabil si adevarat, dar totusi incredibil

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.