Chinezii si-au vopsit muntele in verde

17 iun. 2009
Locuitorii provinciei Yunnan, din sud-vestul Chinei, au fost de-a dreptul socati atunci cand au vazut mai multe echipe de muncitori care vopseau un versant al muntelui Laoshou in culoarea verde. Muncitorii au declarat ca aceasta a fost directiva autoritatilor locale, dar nu puteau preciza si motivul pentru care o astfel de decizie fusese luata.

Unii dintre sateni au banuit ca autoritatile au incercat sa modifice Feng-Shui-ul zonei – o veche traditie chinezeasca de armonizare cu mediul inconjurator. Ceea ce nu au inteles ei este, evident, de ce nu s-au folosit copaci adevarati in locul vopselei. Agentia de presa Xinhua a anuntat ca suma investita in neobisnuitul proiect se ridica la 470.000 de yuani (circa 56.000 de dolari), o suma care ar fi acoperit fara probleme costurile plantarii de copaci reali. Chestionate, autoritatile locale au parut la fel de mirate ca si satenii si au sustinut ca ordinul a venit direct de la guvern.

Pana la aflarea celui care a luat bizara decizie, locuitorii provinciei Yunnan vor trebui insa sa se multumeasca cu un munte vopsit complet in verde.

1 Comentează! Click!:

  1. Ionutz spunea...:

    dami add sa vb ceva foarte importanat....care o sa prinda bine blogului tau
    Id: ionutzu2009

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.