Indianul cu cinci rinichi

22 iun. 2009
Jaswant este un fotograf amator indian din satul Khaira Dona. Pana aici nimic neobisnuit, doar ca Jaswant este singurul om din lume care traieste cu nu mai putin de 5 rinichi in trupul sau. O serie de complicatii de sanatate l-au obligat sa se opereze de 5 ori, in urma operatiilor alegandu-se cu cate un rinichi.

Totul a inceput in urma unor probleme renale datorita carora medicii indieni s-au vazut nevoiti sa-i transplanteze un rinichi suplimentar, Jaswant traind pentru inceput cu 3 rinichi de la varsta de 25 de ani. Pana in prezent, Jaswant a mai fost operat de doua ori datorita insuficientelor renale, primind inca doi rinichi, ultimul fiind donat de insasi mama sa. Celalalt a fost donat de sora sa, datorita compatibilitatii sporite cu membrii de familie.

“La inceput a fost totul bine pe o perioada de aproape un an de zile, cu toate aceste organismul meu incepuse sa imi respinga primul rinichi transplantat deoarece am fost nevoit sa
imi opresc medicatia post-operatorie. Familia mea a dorit sa ma tina in viata cu orice pret, iar mama si sora mea mi-au donat doi rinichi”, declara Jaswant.

Povestea lui Jaswant a impresionat mai multe cadre medicale care s-au oferit sa-l opereze si sa-l aprovizioneze gratis cu medicamente.
“Cazul sau nu este singular in regiune, mai avem un caz in care un pacient traieste bine, sanatos cu trei rinichi”, afirma Rajesh Agrawal, chirurg in cadrul National Kidney Hospital din India.

0 Comentează! Click!:

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.