Nu exista extraterestrii si OZN-uri!

10 iun. 2009
Lumini misterioase au tot circulat pe cerul Europei in ultimele zile. Cercetand, un fizician a reusit insa sa le explice cauzele si caracteristicile. Concluzia? Niciun mister si niciun OZN.

Cercetatorul spaniol Oscar Van der Velde din Sant Vincent de Castellet, fizician al atmosferei, a reusit sa fotografieze si sa descifreze norii luminosi cu forme stranii care multora le infierbanta imaginatia. Este vorba, a explicat el, despre asa-numitele «Sprites», unul dintre numeroasele fenomene meteorologice neobisnuite pe care ni le daruieste cerul.
Se manifesta la o cota in jurul a 80 de kilometri, dezvoltandu-se in doua directii (mai intai in jos si apoi in sus), atunci cand un fulger “smulge” incarcaturi electrice de la un nor aflat in vecinatate, generand conditiile ideale pentru formatiunea luminoasa. Totul dureaza in medie 20 de milisecunde. Despre aceste fenomene se vorbeste de cel putin un secol, dar doar din 1989 exista si dovezi.. Atunci, astronautii de pe o misiune shuttle a NASA le-au fotografiat de mai multe ori.

0 Comentează! Click!:

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.