A comandat un tablou pictat cu cenusa sotului decedat

24 iul. 2009
O vaduva din Marea Britanie a imortalizat amintirea sotului ei comandand realizarea unui tablou pictat cu cenusa barbatului decedat.

Pe langa respectarea traditiei prin imprastierea in vazduh a unei parti din cenusa lui George Filkins, femeia, mama a unui copil, a decis sa aiba in posesie si opera de arta ca o amintire permanenta a fostului inginer.

“Mereu spun ca atunci cand privesc tabloul pot simti cum George ma tine de mana”, a declarat doamna Filkins. Pictura in ulei infatiseaza imaginea dintr-o fotografie pe care cuplul a facut-o in ultimul concediu, in iunie 2008 si reprezinta privelistea vazuta din apartamentul pe care cei doi il detineau in Menorca, Spania.

Imediat dupa nefericitul eveniment, doamna Filkins a citit un articol despre artista Val Thompson, specializata in integrarea cenusii in pictura si s-a decis sa ii inmaneze acesteia cenusa sotului ei spre a fi folosita la realizarea unui desen.

Tabloul a costat in jur de 900 lire sterline (aproximativ 4.500 lei) si in prezent sta agatat cu cinste pe un perete al livingului doamnei Filkins.

1 Comentează! Click!:

  1. Zozoleatza spunea...:

    Doamne Fereste!

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.