Arta.Placere.Prostie? - Tatuaje

13 oct. 2008

Pana nu de mult (in Romania) tatuajele insemnau o femeie cu "tzatzele" goale tatuata stangaci pe  mana unui barbat sau culmea penibilului, dupa parerea mea, numele Rodica sau Maria tatuat pe umar sau pe piept inconjurat de fulgere si inimioare :)). Iata ca am mai evoluat si noi putin, iar tatuajele au devenit o adevarata arta.

Daca tot vreti sa va faceti sau sunteti interesati despre siguranta tatuajelor, ingrijire si chestii din-astea, va scriu eu ce am citit pe diferite site-uri despre ele.

Cica nu trebuie sa va faceti probleme de infectii si boli atata timp cat va asigurati ca salonul unde va faceti tatuajul este curat, aparatele si acele folosite sunt sterilizate. In concluzie nu trebuie sa va faceti prea multe probleme de infectii si bli, trebuie sa fiti atenti doar. Sunt unele infectii de piele care pot aparea, dar inainte sa va faceti tatuajul puteti lua legatura cu un doctor si va explica exact riscurile. Oricum aceste apar doar daca nu iti ingrijesti tatuajul.

Ingrijirea tatuajului

1.Lasati bandajul care va fost pus peste tatuaj o perioada (in general intre doua si zece ore). Tatuajulul va avea scurgeri, acestea sunt o parte normala a procesului de vindecare.Bandajul este pus pentru a nu le permite bacteriilor din aer sau altor agenti din mediu sa contamineze rana 
2.Asigurati-va ca va spalati bine pe maini inainte de a inlatura bandajul 
3.Dupa inlaturarea bandajului curatati suprafata tatuajului cu apa si sapun. Nu frecati tatuajul cu o perie sau un prosop (asta nu trebuie sa fie facuta pana cand tatuajul nu este complet vindecat). Curatarea tatuajului are scopul de a inlatura celule moarte sa u resturile de tus de pe suprafata tatuajului 
4.Uscati apoi tatuajul prin tamponare usoara cu ajutorul unui prosop curat si steril. 
5.Lasati tatuajul sa se usuce complet (sproximativ 10 minute) 
6.Aplicati gentil un strat subtire de unguent antibiotic(sau unul ce contine vitaminaA si vitaminaD) 
7.Nu trebuie sa mai bandajati tatuajul 
8.Repetati acesti pasi in primele 3-4 zile, aproximativ de 6 ori pe zi. Unguentul antibiotic nu ar trebui sa fie folosit mai mult de 3-4 zile(cititi indicatiile de pe prospectul acestuia), inlocuiti-l cu o lotiune inodora(de exemplu una ce contine aloe vera). Acesti apasi au rolul de a nu lasa tatuajul sa se usuce de tot. Unguentul ar trebui aplicat astfel incat tatuajul sa straluceasca. Daca este aplicat intr-un strat prea subtire, suprafata se poate usca si vindecarea este incatinita. Uneori va trebui sa aplicati un strat mai subtire sau mai gros, depinde de voi si de mediu(urmati instructiunile de pe prospectul unguentului).

Sper ca v-au fost de folos "sfaturile".

V-as intreba daca va plac sau ce parere aveti despre tatuaje.Puteti lasa comment-uri

5 Comentează! Click!:

  1. Anonim spunea...:

    imi plac foarte mult tatuajele tribale, chiar daca nu mi-as face unul... dar si cele micute, gen un lacat, o iala... chiar arata misto...

  1. Denisa spunea...:

    tatuajele micute chiar arata bine si nu sfideaza prea mult, in schimb sa te innegresti pe tot corpu' sau sa-ti tatuezi o suprafata prea mare de piele... cred ca asta tine mai mult de patologic. in schimb, mi se par incantatoare tatuajele artistice...
    pe de alta parte, ia uite :D : http://www.hopa.ro/poze/mare/tatuaj_1208624705.jpg

  1. Vasi spunea...:

    adevarat, tatuajele mici arata bine, insa nu mi-ar displace un tatuaj mare care sa se intinda pe tot spatele, mi se par ca arata f bine...parerea mea

  1. zuPPazThaR spunea...:

    Tatuajele trebuie sa iti placa in primul rand tie...si dupa aceea celorlalti. E simplu, daca te plictisesti de unul vei plange amarnic.
    Eu am vreo 7 si vor mai fi si altele....Ideea este sa nu iti faci niciodata ce e la moda, fa ceva care te reprezinta, asta in cazul in care nu vrei sa iti faci abonament la salonul de tatuaj si la cel de operatii cu laser in acelasi timp.
    Inca un lucru care trebuie amintit...De un tatuaj permanent nu scapati in totalitate indiferent ce forma de indepartare alegeti.Urme vor ramne. Singura varianta este indepartarea tatuajului care nu va mai multumeste si aplicarea altuia mai placut.

    PS: In legaturile cu tatuajele de pe vremuri eu am o vorba "Ai lav iu Marie, fac iu Ion" :))

  1. sunetul vietii spunea...:

    mai sunt foarte super tatuajele dar mi e mi se par urate atunci cand sunt prea multe sau prea mari,e aiurea sa iti mutilezi tot corpul.Un tigrisor ,un fluturas un tribal ,acolo,merge...dar nu harta unei comori pe tot spatele:))

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.