Profesorii platiti in functie de notele acordate

20 nov. 2008

     Profesorii ar putea fi platiti in functie de evaluarile elevilor, parintilor si corpului profesoral din scoala, dar si luandu-se in calcul progresul elevilor pe care-i au la clasa, in functie de notele obtinute, sau implicarea acestora in activitati scolare si chiar extrascolare. 

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a lansat aceste noi criterii de evaluare a profesorilor si pe baza acestora isi vor primi salariile. 

Nu stiu in ce masura aceste criterii sunt bune sau folositoare. In primul rand multi dintre profesori vor da note mai mari doar pentru a avea salar mai mare. Oare e bine pentru elevi? DA evident, dar doar pentru moment....la BAC ce facem???

Daca elevii au note proaste la un profesor, acesta va fi perceput ca fiind un profesor de slaba calitate. Un alt criteriu este implicarea lor in institutia din care fac parte. 

Eu zic ca e mare prostie...adica oricum profesorii din ziua de azi sunt vai si amar...peste tot interese si oricum mai mut de 65% din profi nu se ocupa de elevi cum ar trebui. Acuma macar daca nu se ocupa...macar sa dea note mari :)

Voi ce ziceti de chestia asta?

8 Comentează! Click!:

  1. Denisa spunea...:

    traim intr-o lume a fanteziei... adica sa inteleg ca daca un profesor va da 10 la toata lumea, va fi foarte bine platit. iar cel care va da note mici, va fi prost platit.

    categoric ca e o alegorie ce am scris mai sus. dar e o alternativa... mai mult decat sub semnul intrebarii! dupa ce criterii vor fi evaluati profesorii de catre corpul profesoral? la fel, in cazul parintilor (sau parintii vor trebui sa asiste la ore?! mare dementa...) - si as putea continua cu intrebari de genul asta la nesfarsit... :|

  1. Vasi spunea...:

    nu, pai cica se vor face sedintecu parintii si elevii si se va discuta despre nush ce...in leg cu profii

  1. Denisa spunea...:

    da, inteleg... dar oricum e ingrozitor de ambigua chestia. niste rahaturi mizere de la oamenii de care depinzi, dar care n-au minimul simt logic...

  1. Vasi spunea...:

    uite care e faza, profesorii tampiti...lasa sa treaca bacu niste elevi si mai tampiti. elevii astia tampiti cresc si nush cum dracu ajung senatori si deputati si nu mai stiu ce si fut niste legi de sta matan coada... deci de la profi incepe totul

  1. Denisa spunea...:

    hehe... chiar. da' mai tare faza o sa fie cand cocalarii si pitzipoanecele de azi vor deveni profesori, care vor da elevi la fel sau si mai cocalari si pitzipoance, care mai apoi vor ajunge senatori si deputati... la maximul posibil al cocalarismului si pitzipongiei :D

  1. Vasi spunea...:

    vas:)) pai viitorul suna promitator....:|

  1. Anonim spunea...:

    Eiii da .. oameni fara cap :)))) vorbe spuse in vant :))

  1. Anonim spunea...:

    hmmm...nush ce sa spun...dar sa se ia dupa asta...

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.