Scaun cu rotile controlat prin puterea mintii

9 iul. 2009
Un scaun cu rotile care este controlat prin impulsuri cerebrale a fost dezvoltat de catre producatorul japonez Toyota. Totul se realizeaza printr-o casca cu senzori care citesc gandurile purtatorului si misca caruciorul in functie de dorinta acestuia.

Acesta este practic cel mai rapid dispozitiv de acest gen din lume - timpul de raspuns este aproape instantaneu, durand fix 125 de milisecunde, o perioada insesizabila pentru creierul uman. Sistemul permite unei persoane cu dizabilitati locomotorii sa comande caruciorul fara niciun efort, scaunul cu rotile deplasandu-se in fata, in spate, la stanga sau la dreapta, imediat ce individul care sta pe el se gandeste la acest lucru. Tehnologia se bazeaza pe o casca cu senzori care citeste impulsurile cerebrale si le trimite catre un mic scaner electroencefalograf incorporat in scaun.



Nu stiu cine va iesi cu o casca si o ploaie de fire in jurul tau, dar sa zicem ca este o inventie foarte interesanta. Mi se va parea ceva incredibil cand va fi wireles sau nu vor atarna atatea fire pe langa cap.

5 Comentează! Click!:

  1. AngelWings spunea...:

    ...si daca ploua?!? :)) :(( :))

  1. Vasi spunea...:

    dacă plouă...face bâz

  1. AngelWings spunea...:

    nu vreau sa fiu macabra, dar imi imaginez ca ar face ca Dorel din reclama...:))))

  1. Vasi spunea...:

    ai dreptate, oricum nu inteleg ce inovatie e asta atata timp cat nu se prea poate folosi

  1. AngelWings spunea...:

    probabil pentru un om cu dizabilitati motorii majore aceasta inventie e dar de la Dumnezeu. Si probabil ca oamenii s-au gandit deja la faza cu ploaia;))

 
© Trăiri, gânduri, ofuri! | Designed by Blogger Templates.